Op zoek naar een makelaar, maar wil je eerst de kosten weten?

Doe de check, wij vergelijken makelaars op basis van de kosten en kom snel in contact met de makelaars!

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Kosten van verschillende makelaars

De kosten voor het verkopen van je huis zijn over het algemeen hoog. De keuze voor een bepaalde makelaar hangt van een hoop dingen af, maar wat belangrijk is is het courtage, ook wel het verkooppercentage, wat de makelaar vraagt om je huis te verkopen. De meeste makelaars vragen niet een standaardbedrag, maar een percentage van de verkoop van het huis. Dit varieert over het algemeen van 1% tot 2%.

Omdat deze kosten uiteenlopen, is het belangrijk om eerst een goed beeld te hebben van de mogelijkheden. Voordat je gaat samenwerken met een makelaar is het goed om een beeld te hebben van de verschillende aanpakken en vervolgens te kijken wat de kosten van de makelaars zijn. Hieronder zijn een aantal punten benoemd die van invloed zijn op de totale kostenvan de makelaar. Daarnaast geven wij een aantal tips waar je op moet letten om de offertes van de makelaars te vergelijken.

Waarom kosten van makelaars verschillen

Allereerst varieert het percentage van makelaars, door de volgende aspecten:

  • De werkzaamheden die de makelaar uitvoert. Wanneer een makelaar alles uit handen neemt zal het percentage hoger zijn dan wanneer je zelf ook iets doet.
  • Als een makelaar veel ervaring heeft met het verkopen van huizen in een bepaalde buurt dan weet deze precies wat er speelt in de buurt. Deze ervaring kan ervoor zorgen dat jij een hogere verkoopprijs kan krijgen voor je huis, daarom zal die makelaar een hoger percentage.

Tip: Kijk niet alleen naar wat een makelaar kost, maar ook hoe goed de makelaar is. De makelaar kan zijn vergoeding terugverdienen.

Makelaars vergelijken

Nadat je met verschillende makelaars de opties hebt besproken, wil je de makelaars gaan vergelijken. Om de kosten van iedere makelaar te kunnen vergelijken moet je rekening houden met een aantal aspecten die kunnen verschillen per makelaar. De volgende punten zijn belangrijk om op te letten wanneer je gaat vergelijken:

  • Allereerst, wat is het verkooppercentage dat de makelaar vraagt?
  • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
  • Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga daarom na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
  • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je hetzelfde met elkaar gaat vergelijken.
  • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

 

Hoe werkt het?

Start eerst met de check via de rode button

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

2 makelaars

Ontvang jouw makelaars per mail

Wij selecteren het aantal gewenste makelaars bij jouw voorkeuren.

De makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

Jij kiest de Juiste Makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die het beste bij jou past!

Dit zeggen onze gebruikers

Icons/thumb Created with Sketch.
9.5 klanttevredenheid
uit 11 beoordelingen
Icons/login Created with Sketch.
Michiel

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Via Juiste Makelaar een goede makelaar gevonden, proces was makkelijk en snel te doorlopen, Door enkele vragen in te vullen kwam er een match uit die aansloot op mijn wensen.

Icons/login Created with Sketch.
Chanell

6/10 Voldoende

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Erg betrokken en behulpzaam.

Ik heb de contact met de makelaars als zeer prettig ervaren.

Icons/login Created with Sketch.
Peter

9/10 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Snelle en duidelijk bevestiging. Persoonlijke nazorg/follow-up.

Versterk je onderhandelingspositie met de Hypotheekbelofte

Er is veel concurrentie in de huizenmarkt. Hoe zorg je ervoor dat jouw bod wél wordt geaccepteerd? Het is voor verkopers en verkoopmakelaars een groot voordeel als je in het biedproces al kunt aantonen dat je de hypotheek rond kunt krijgen. Met het Hypotheekbelofterapport van Hypotheek Visie weet je nog zonder het adviestraject van een hypotheekadviseur hoeveel je kunt lenen. Dat maakt de kans groot dat de verkopende partij jouw bod gaat accepteren.

  • Snel een overzichtelijk rapport met jouw hypotheekmogelijkheden
  • Zekerheid van financiering met behulp van een expert van Hypotheek Visie
  • Sterke onderhandelingspositie tijdens de huizenjacht

Interesse in de hypotheekbelofte? Bekijk de hypotheekbelofte

 

Ga naar de Hypotheekbelofte

Vergelijk hier