Hoe ga je een makelaar vergelijken? Ontdek of je wel of niet een verkoopmakelaar nodig hebt

Juiste Makelaar maakt het vergelijken van makelaars eenvoudig, wij maken een voorselectie van verkoopmakelaars speciaal voor jou

Doe de check in 1 minuut via Juiste makelaar
Huizen vector Huizen vector

Hoe ga jij verschillende makelaars vergelijken?

Op het moment dat je je huis verkopen ben je op zoek naar de makelaar die het beste bij jou past. Het is daarom belangrijk de makelaars te vergelijken en daarna pas te kiezen. Dit is een tijdsintensief proces zijn, omdat er bij jou in de buurt alleen al tientallen makelaars actief zijn. Om deze reden helpen wij jou om dit proces te versnellen. Verkoop je huis sneller en zonder stress. 

Op basis van jouw voorkeuren vergelijken wij makelaars speciaal voor jou. Er zullen vervolgens 1 of 2 makelaars automatisch geselecteerd worden. Alle makelaars die wij voor jou kiezen hebben ervaring in jouw buurt. Ontvang de geselecteerde makelaars per mail, waarna deze contact met je opnemen. Daarna vergelijk je deze makelaars om de beste te kiezen en samen je huis te verkopen. 

Vergelijk zelf de geselecteerde makelaars via JuisteMakelaar.nl

De zoektocht naar een geschikte makelaar maakt Juiste Makelaar eenvoudig. Op basis van jouw voorkeuren selecteert het systeem slechts 1 of 2 makelaars die bij jou past. Het is aan te raden om 2 makelaars te kiezen, zo kun je kiezen op basis van je persoonlijke voorkeur. 

Zo vergelijken wij alle makelaars in de omgeving, waarna je zelf de vergelijking tussen 2 makelaars maakt. Zo is de zoektocht eenvoudiger en sneller. Op basis van het verhaal van de makelaars kun je zelf nog de 2 makelaars vergelijken. Bij wie heb je een goed gevoel en is de verhouding van de prijs kwaliteit goed? Wij maken de beste selectie voor jou, waarna jij de beste makelaar kiest!

Benieuwd wat alle taken van een verkoopmakelaar zijn? Lees hier verder.

Op basis van welke voorkeuren vergelijk je een makelaar? 

In de vergelijkingstool vragen wij om één van de onderstaande voorkeuren te kiezen. 

 1. Laag courtage van de makelaar
 2. Veel verkoopervaring
 3. Nearby
 4. Alle drie even belangrijk

De belangrijke vraag hierbij is wat vind je belangrijk aan de makelaar. Iedere voorkeur heeft zijn voordelen ten opzichte van een andere voorkeur, maar het gaat erom wat jij zelf belangrijk vind. Hieronder zijn de verschillen van de voorkeuren beschreven. Ontdek het en kies daarna te beste makelaar voor jou! 

1. Huis verkopen met een makelaar met lage courtage

Op het moment dat je de keuze maakt voor een makelaar met een laag courtage dan zullen de totale kosten van de makelaar waarschijnlijk lager zijn dan bij een andere voorkeur. Er zijn verschillende redenen waarom een makelaar een lager courtage vraagt. Bijvoorbeeld door mindere service, geen totaalpakket of het makelaarskantoor kiest voor massa. Daarnaast kan het zijn dat de makelaar minder ervaring heeft met het verkopen van huizen, waardoor de verkoopprijs lager is. Wanneer je makelaars vergelijkt, vraag duidelijk wat er in de dienstverlening van de makelaar zit.

Hier kan je lezen wat de kosten zijn vaan een makelaar.

2. Huis verkopen met een ervaren makelaar

Een verkoopmakelaar met ervaring heeft goede beoordelingen, maar is in de meeste gevallen wel wat duurder. Dit komt door de goede kwaliteit en service van de makelaar. Het voordeel van een ervaren makelaar is dat diegene de buurt goed kent, waardoor hij of zij op de hoogte is van wat er speelt in de buurt. Een hoger courtage betekent niet dat je direct achteruit gaat op de keuze van een ervaren verkoopmakelaar. De algemene verwachting is dat het huis voor een hogere prijs verkocht kan worden. 

3. Huis verkopen met een makelaar in de buurt

Een makelaar in de buurt van het huis die je wilt verkopen zorgt ervoor dat de makelaar alles ins en outs weet van de buurt. Daarnaast verkoopt de makelaar veel woningen in deze buurt. Zo weet de makelaar wat de juiste verkoopprijs is. Daarnaast is er een kans dat de makelaar recent soortgelijke woningen heeft verkocht. Hierdoor kan de makelaar al geïnteresseerden hebben voor het verkoop object.

4. Een makelaar met een goede beoordeling, goede prijs en in de buurt

Liever van alles wat? Dan zal het Juiste Makelaar systeem rekening houden met zowel een goede verkoopmakelaar, een courtage wat niet te hoog is en de makelaar moet redelijk in de buurt zijn. Het kan dat je in contact gebracht wordt met een makelaar waarbij de ene voorkeur meer rekening mee is gehouden dan een ander. Maar ga er maar vanuit dat deze keuze het beste van alle drie de voorkeuren combineert. 

Ben je eruit naar wat voor een type makelaar je op zoek bent? Vergelijk dan direct de makelaars via rode button. Verkoop je huis snel en weet zeker dat je de beste makelaar voor jou hebt door de makelaars gratis en vrijblijvend te vergelijken. Bespaar tijd en geld!

Kennismaken met de makelaars

Nadat Juiste Makelaar twee makelaars heeft geselecteerd zullen deze makelaars contact opnemen om een afspraak in te plannen. Om zeker te weten hoe je deze makelaars moet vergelijken staan hier een aantal punten waarop je kunt letten. Zo kun je de beste makelaar selecteren voor jou! 

Bereid alvast voor welke informatie je van de makelaar wilt weten. Hieronder staan een aantal vragen hoe je een goed beeld van de makelaar krijgt en de bijbehorende presentatie. 

 • Hoe zal het huis gepresenteerd worden? Ben je het hiermee eens?
 • Op welke platforms zal het huis te koop aangeboden worden? Zo kun je de grootte van het geïnteresseerde publiek inschatten. 
 • Wat zal de inschatting zijn van de verkoopprijs? Is de onderbouwing overtuigend?

Zo kom je achter de werkwijze van de makelaar en hoe hij zijn netwerk gaat inschakelen. Op deze manier heb je een beeld hoe de makelaars werken en hoe diegene denkt succesvol je huis te verkopen. Het belangrijkste punt van deze vragen, is hoe goed gevoel je bij de makelaar hebt. 

Kosten vergelijken van de makelaars

Nadat je verschillende makelaars hebt gesproken kan je naast je persoonlijke voorkeur, de kosten van de makelaars vergelijken. De courtage van verschillende makelaars kunnen uiteenlopen, waardoor het altijd goed is om deze kosten te vergelijken. Maar om de kosten te vergelijken is het belangrijk om dezelfde punten te vergelijken. 

 • Allereerst wat is het verkooppercentage wat de makelaar vraagt?
 • Is er alleen een courtage of ook een bepaalde bonus wanneer een gewenst resultaat behaald wordt?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, advertentiekosten of een bouwkundige keuring.
 • Wanneer moet je betalen? Het kan voorkomen dat je al gedurende het verkoopproces een percentage moet betalen. Ga daarom na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per makelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten met elkaar vergelijkt.
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Benieuwd wat een verkoopmakelaar kost? Ontdek het hier!

Nog steeds niet zeker van de makelaar? Vergelijk de makelaar met deze punten!

Wanneer je na het makelaars vergelijken nog geen makelaar kunt kiezen, zijn er nog een aantal punten waar je kritisch naar kunt kijken. Zo weet je zeker dat je overtuigt bent van de keuze voor een van de makelaars.

 1. Kijk welke objecten de makelaar in de verkoop heeft? Ben je het eens met de presentatie hiervan?
 2. Heb je vertrouwen in de kwaliteiten van de makelaar? 
 3. Hoe snel worden de huidige objecten van de makelaar verkocht?
 4. Bel het makelaarskantoor op om een telefonische indruk te krijgen. Potentiële huizenkopers bellen ook de verkoopmakelaar, dus deze eerste indruk is belangrijk! 
 5. Ga op internet kijken of het makelaarskantoor de marketing op orde heeft. 

Deze video legt uit hoe wij de beste makelaar kunnen vinden.

How does it work?

Start eerst met de check via de rode button

Select your preferences

Click on the red button and select your preferences.

2 makelaars

Personal intake and selection

We select the number of agents that fit your needs.

De makelaars nemen contact op

Agents get in touch

The selected real estate agents will contact you without any obligation.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

You choose the right agent

Finally, you choose the agent that suits you best!

What our customers say

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 rating
based on 20 customers
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 August 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 April 2021

10/10 Excellent

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Fast and adequate service

Through Juiste Makelaar, I came into contact with an agent who knows the area and was quickly able to provide good service.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 February 2021

10/10 Excellent

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Perfect match! Had two options and one has successfully helped us. Good service!

FAQ's

See below our FAQs about the services of Juiste Makelaar.

+

What does Juiste Makelaar do?

We are a real estate agent comparison service active throughout the Netherlands. Based on your preferences and our unique real estate agent database, we match you with the best agent for your situation. Before we get you in touch with the selected agents, we will contact you to complete the matching. So there are no surprises. After that, you will receive the selected estate agents by e-mail and they contact you themselves. Then you choose the best real estate agent for your situation.

+

How do you compare real estate agent within the Netherlands?

In your request we ask specifically for a number of preferences which we combine with our unique real estate agent database. After you have filled in these details, we will always contact you personally so that we can complete the entire comparison.

+

Is my request on the website of Juiste Makelaar for free?

Yes, of course it is! This application is completely free of charge for you. We are more than happy to put you in contact with the selected real estate agents for free and without any obligation. Once you have finally agreed with an real estate agent to work together, we ask a small fee from the estate agent.

+

What happens when I have completed the comparison?

Immediately after completing your requests, you will receive a confirmation. Unfortunately, this one is in Dutch, but no worries we will continue helping in English! After that we will contact you by phone, unless you prefer to be contacted in another way. If everything is to your satisfaction, the selected real estate agents will then contact you. Finally, you decide with which estate agent you have the best connection and with whom you would like to work.

+

Why is comparing of real estate agents necessary?
There are more than 9.000 active real estate agents in the Netherlands. This makes it difficult to determine which estate agent is best suited to your situation. Which real estate agent uses a good buying or selling strategy and what costs do the various agents charge? Have you become curious? Start comparing right away!

+

Can I compare real estate agents anywhere in the Netherlands?

Yes, we can help you finding a suitable real estate agent throughout the Netherlands. This is partly due to our the large number of partners, so we can help you as best we can anywhere in the Netherlands.

+

What are normal brokerage fees for a real estate agent when selling a house?

The average sales commission for an real estate agent in the Netherlands lies between 1 and 1.5 percent. However, this depends on what you agree with the real estate agent in question. You can think of a bonus agreement or a different set of tasks.

If you would like to know more, carry on reading on the next page hier verder

+

What are normal brokerage fees of a buying real estate agent?

In many cases, a purchase agent charges a lower brokerage fee than a selling agent. The average fee in the Netherlands for a buying real estate agent is between 0,5 and 1,0 percent. Also with a buying agent, the commission depends on the purchase price, the activities and the place where you want to buy a house in the Netherlands. Is the place or neighbourhood very popular? Then the estate agent can charge higher costs.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Can I also get a price list from different real estate agents?

No, because all real estate agents in the Netherlands have different working methods, it is not yet possible to send a standard list. This is partly due to various aspects, such as that you can agree performance bonuses with estate agents, as a result of which the standard commission is lower, or that you carry out a number of tasks yourself. Other reasons for not being able to give a standard price list are: the sales rankings of estate agents, the location of your home, the quality of the estate agent and extra services that estate agents offer.

Compare now
EN