Makelaar Amsterdam - Vergelijk nu alle makelaars in Amsterdam

Vul je voorkeuren in en vergelijk direct makelaars!

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Amsterdam: Waarmee helpt een makelaar?

Samenwerken met een makelaar in Amsterdam biedt meerdere voordelen. Doordat de Amsterdamse makelaars de huizenmarkt en de lokale regelgeving goed kennen, wordt het verkopen en het aankopen van een woning in Amsterdam vereenvoudigd.  Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een makelaar, zal de makelaar er dan ook alles aan doen, om het beste resultaat te realiseren.  Zodat dat je bij de verkoop niet te weinig voor jouw huis krijgt en bij het aankopen van een woning er weer voor kan behoeden met het bieden op een woning, zodat je niet te veel betaal.

Makelaars vergelijken bij verkoop van je woning?

Bij de verkoop van je huis ben je natuurlijk op zoek naar de beste makelaar voor jou. Inmiddels is het bekend dat er in Amsterdam honderden makelaars actief zijn en dat je woning op korte termijn verkocht kan worden. Daarom is het van belang dat je bij het kiezen van een geschikte makelaar moet opletten wie je kiest. Juiste Makelaar helpt je met het eenvoudiger maken van deze keuze. In iedere buurt en stadsdeel vergelijken wij makelaars en selecteren wij de beste makelaar Amsterdam die bij jou past.

De makelaar die wij voor jou selecteren, sluit aan bij jouw verwachtingen en helpt je om de verkoop zo goed mogelijk te laten verlopen en het beste bedrag te realiseren. De lokale makelaar heeft ervaring in jouw buurt en streeft naar het optimale resultaat. Wij vergelijken allereerst de lokale Amsterdamse makelaars. Vervolgens kun je zelf de twee vergelijken en besluiten welke makelaar je huis mag gaan verkopen. Vind vandaag nog de beste makelaar die bij jouw wensen past via onze tool!

Checklist huis verkopen 

Op het moment dat je je huis gaat verkopen kan je van tevoren al kijken wat je kan doen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen. Het beste is dat je dit doet voordat een makelaar langskomt voor een kennismakingsgesprek. Achteraf bespaar je hier veel tijd mee. De volgende punten zijn simpel en snel na te lopen om daarna op te lossen:

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Denk na over een vraagprijs en wat de ondergrens is.
 • Vraag een definitief energielabel aan via HuisAssist
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis.

Gratis waardebepaling makelaar in Amsterdam

Op het moment dat een makelaar bij jou thuis komt om een gratis waardedaling uit te voer, is het handig dat je weet waar je op moet letten wanneer je gaat vergelijken. Alleen zo kun je de juiste keuze maken om de meest geschikte makelaar te kiezen. Op het moment dat de makelaar Amsterdam langskomt bij je woning, moet je je goed voorbereiden wat je wilt weten van de makelaar.

 • Vraag hoe diegene het huis gaat presenteren. De vraag hierbij is of je het daarmee eens bent. 
 • Informeer daarnaast op welke marketingtools zij de woning aanbieden, om het huis te presenteren. Dit kan via vele woningplatforms (Funda, Huispedia, Pararius en Jaap)  Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt. 
 • Nadat de makelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkoopprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou? 
 • Check waar de makelaar op dit moment huizen te koop heeft staan in Amsterdam.
 • Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Kosten verkoopmakelaar vergelijken in Amsterdam

De kosten van verschillende verkoopmakelaars lopen sterk uiteen. Maar op welke aspecten moet je letten tijdens het vergelijken? Hier noemen wij een aantal punten waarmee je de kosten van verschillende makelaars met elkaar kan vergelijken.

 • Welke courtage rekent de makelaar en is het no cure no pay?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, milieu-informatie, brochures, foto’s/filmpje, advertentiekosten of een bouwkundig rapport.
 • Wanneer moet je betalen? Het verschilt per makelaar wanneer je moet betalen. Het kan voorkomen dat je opstartkosten moet betalen. Ga na wat je betaalt op het moment dat de verkoop is afgerond of wanneer het niet lukt.
 • Is het bedrag inclusief of exclusief btw, dit kan verschillen per verkoopmakelaar. Wees dus zeker dat je dezelfde kosten vergelijkt. Dit kan weleens verschillen. 
 • Zijn er intrekkingskosten die je moet betalen wanneer je het huis uit de verkoop laat halen?

Aankoopmakelaar in Amsterdam 

Het is algemeen bekend dat het moeilijk is om op de Amsterdamse huizenmarkt een huis aan te kopen, er is helaas nog steeds een groot tekort aan woningen. Een gespecialiseerde makelaar kan je goed helpen in deze ingewikkelde markt. De makelaar Amsterdam heeft ervaring met wat er speelt in de buurt en kent zijn collega’s. Dit maakt de kans groter op het aankopen van je droomhuis. Op het moment dat je verschillende aankoopmakelaars met elkaar gaat vergelijken zijn er een aantal punten waarop het vergelijken mogelijk is:

 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de Amsterdamse stadsdelen en buurten? 
 • Hoe ziet de begeleiding eruit gedurende het aankoopproces? Gaat de aankoopmakelaar altijd met je mee naar bezichtigingen of pas de tweede keer bijvoorbeeld? 
 • Zijn de prijzen erg verschillend met de andere geselecteerde makelaar? De prijzen kunnen uiteenlopen, dus doe goed onderzoek.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan? Zo krijg je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder.

Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

Kosten aankoopmakelaar vergelijken in Amsterdam

Aankoopmakelaars rekenen allemaal andere prijzen. De ene rekent een vaste prijs, de andere rekent een courtage op basis van de aankoopprijs. Gedurende het aankopen van een woning in Amsterdam kun je veel kanten op met een aankoopmakelaar. Zo kunnen ze een full-service makelaar zijn of bieden ze deeldiensten aan, bij de deeldiensten kan je bijvoorbeeld zelf bezichtigingen doen. Omdat de Amsterdamse markt erg overspannen is met vele huizenzoekers, wil je natuurlijk wel goede begeleiding met een passende prijs. Hier een aantal punten waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten: 

 • Vergelijk je dezelfde taken van de diverse aankoopmakelaars in Amsterdam met elkaar? 
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar jij een woning zoekt? 
 • Kun je een bonus onderhandelen bij bijvoorbeeld een lagere koopsom dan de vraagprijs? 
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is ook het bedrag wat je daadwerkelijk moet betalen. 
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure no pay 

Aankoopmakelaar in Amsterdam vinden

Op zoek naar een goede aankoopmakelaar die jou kan helpen in de krappe Amsterdamse huizenmarkt? Dan zijn er veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je of de makelaar Amsterdam bij jou past? Wees er zeker van dat een aankoopmakelaar bij je past, door eerst de aankoopmakelaars met elkaar te vergelijken.

Met onze tool kun je uw voorkeuren invoeren om vervolgens in contact te komen met de best aankoopmakelaar die bij je past. Op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam zorgen voor een vergelijking op maat. Tot slot maken de twee geselecteerde aankoopmakelaars kennis, waardoor je de uiteindelijke keuze zelf maakt.

Heb je al een aankoopmakelaar en wil je verder geholpen worden in aankoopproces ga naar HuisAssist zij helpen je graag verder in het aankoopproces van A tot Z.

Verschillende stadsdelen in Amsterdam?

Sinds 2013 schieten de huizenprijzen in Amsterdam flink omhoog. Het wonen in Amsterdam is populairder dan ooit. De stad bestaat uit 8 verschillende stadsdelen: Centrum, Noord, West, Nieuw-West, Zuid, Oost, Zuidoost en Westpoort. .

Ieder stadsdeel heeft zijn eigen charme. In het centrum vind je de alledaagse drukte en gezelligheid van de authentieke Amsterdamse grachten. In Amsterdam Noord heb je bekenden plekken zoals; de NDSM-werf, filmmuseum EYE en de A’DAM Toren. Terwijl je in stadsdeel West veel hippe winkels, cafés en restaurants vindt. Populaire locaties hier zijn de Foodhallen, het Westerpark en de Waterkant. In Amsterdam Nieuw-West is veel openbare ruimte hier zijn veel parken te vinden, de Sloterplas en de vele sportcomplexen. Amsterdam Zuid staat bekend om het chique uiterlijk en de prachtige buurten. Hier zijn de wereldberoemde musea te vinden aan het Museumplein. Het Olympisch Stadion en de RAI Amsterdam zijn hier gevestigd. Amsterdam Oost staat bekend om zijn brede straten tussen de 19e-eeuwse gebouwen en de mix van culturen. Hier vind je dagelijks de Dappermarkt en rondom het Oosterpark zijn veel hippe cafés en restaurants. Amsterdam Zuidoost bestaat uit zowel het woongebied De Bijlmer als de Johan Cruyff ArenA, de Ziggo Dome en AFAS Live. Amsterdam Zuidoost staat bekend om zijn enorme mix van 150 etnische achtergronden. In al deze prachtige stadsdelen zal je de makelaar Amsterdam tegenkomen.

Makelaars vergelijken in verschillende stadsdelen in Amsterdam (kaart)

1. Centrum; 2. Zuid; 3. West; 4. Nieuw-West; 5. Westpoort; 6. Noord; 7. Oost; 8. Zuidoost

 

How does it work?

Start eerst met de check via de rode button

Select your preferences

Click on the red button and select your preferences.

2 makelaars

Personal intake and selection

We select the number of agents that fit your needs.

De makelaars nemen contact op

Agents get in touch

The selected real estate agents will contact you without any obligation.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

You choose the right agent

Finally, you choose the agent that suits you best!

What our customers say

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 rating
based on 20 customers
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 August 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 April 2021

10/10 Excellent

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Fast and adequate service

Through Juiste Makelaar, I came into contact with an agent who knows the area and was quickly able to provide good service.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 February 2021

10/10 Excellent

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Perfect match! Had two options and one has successfully helped us. Good service!

FAQ's

See below our FAQs about the services of Juiste Makelaar.

+

What does Juiste Makelaar do?

We are a real estate agent comparison service active throughout the Netherlands. Based on your preferences and our unique real estate agent database, we match you with the best agent for your situation. Before we get you in touch with the selected agents, we will contact you to complete the matching. So there are no surprises. After that, you will receive the selected estate agents by e-mail and they contact you themselves. Then you choose the best real estate agent for your situation.

+

How do you compare real estate agent within the Netherlands?

In your request we ask specifically for a number of preferences which we combine with our unique real estate agent database. After you have filled in these details, we will always contact you personally so that we can complete the entire comparison.

+

Is my request on the website of Juiste Makelaar for free?

Yes, of course it is! This application is completely free of charge for you. We are more than happy to put you in contact with the selected real estate agents for free and without any obligation. Once you have finally agreed with an real estate agent to work together, we ask a small fee from the estate agent.

+

What happens when I have completed the comparison?

Immediately after completing your requests, you will receive a confirmation. Unfortunately, this one is in Dutch, but no worries we will continue helping in English! After that we will contact you by phone, unless you prefer to be contacted in another way. If everything is to your satisfaction, the selected real estate agents will then contact you. Finally, you decide with which estate agent you have the best connection and with whom you would like to work.

+

Why is comparing of real estate agents necessary?
There are more than 9.000 active real estate agents in the Netherlands. This makes it difficult to determine which estate agent is best suited to your situation. Which real estate agent uses a good buying or selling strategy and what costs do the various agents charge? Have you become curious? Start comparing right away!

+

Can I compare real estate agents anywhere in the Netherlands?

Yes, we can help you finding a suitable real estate agent throughout the Netherlands. This is partly due to our the large number of partners, so we can help you as best we can anywhere in the Netherlands.

+

What are normal brokerage fees for a real estate agent when selling a house?

The average sales commission for an real estate agent in the Netherlands lies between 1 and 1.5 percent. However, this depends on what you agree with the real estate agent in question. You can think of a bonus agreement or a different set of tasks.

If you would like to know more, carry on reading on the next page hier verder

+

What are normal brokerage fees of a buying real estate agent?

In many cases, a purchase agent charges a lower brokerage fee than a selling agent. The average fee in the Netherlands for a buying real estate agent is between 0,5 and 1,0 percent. Also with a buying agent, the commission depends on the purchase price, the activities and the place where you want to buy a house in the Netherlands. Is the place or neighbourhood very popular? Then the estate agent can charge higher costs.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Can I also get a price list from different real estate agents?

No, because all real estate agents in the Netherlands have different working methods, it is not yet possible to send a standard list. This is partly due to various aspects, such as that you can agree performance bonuses with estate agents, as a result of which the standard commission is lower, or that you carry out a number of tasks yourself. Other reasons for not being able to give a standard price list are: the sales rankings of estate agents, the location of your home, the quality of the estate agent and extra services that estate agents offer.

Compare now
EN