Makelaar Almere

Vul je voorkeuren in en wij vergelijken direct voor jou de beste makelaars in Almere

Klik hierboven, vergelijken van makelaars kost slechts 1 minuut
Huizen vector Huizen vector

Makelaar Almere: Waar moet je beginnen?

Wil jij verkopen of juist kopen met de hulp van een makelaar? Dan is een zoektocht naar een geschikte makelaar altijd een serieuze uitdaging. Want waar ga jij op letten als je een makelaar kiest of hoe weet je wat een normale prijs is? In de huidige overspannen markt kan dit een flinke opgaven zijn, zeker wanneer nu Almere populairder dan ooit is. Deze vragen zijn lastig te beantwoorden. Om deze reden kunnen wij je helpen met de zoektocht naar een geschikte makelaar in Almere. Vul je voorkeuren in via de tool, wij nemen nog even contact op om de wensen te bespreken zo zeker te zijn welke makelaar bij jou past, waarna wij 1 of 2 makelaars voor jou selecteren. Wij hebben alle data van makelaars verzamelt waardoor de vergelijking accuraat is, de rest kun je zelf doen! Want voor je het weet heb je al een afspraak gepland met de “Makelaar Almere”

Wonen in Almere

Almere is nog steeds één van de snelst groeiende steden van Nederland. De stad die pas in 1976 is opgeleverd, wordt met jaar en dag is steeds populairder. Daarom is er ook voor bijna ieder budget een woning te vinden. Inmiddels telt Almere vijf stadsdelen: Almere Stad, Almere Poort, Almere Buiten, Almere Haven en Almere Hout. Ieder stadsdeel heeft zijn eigen identiteit en een ander type inwoner.

Makelaar vergelijken in verschillende stadsdelen in Almere

1. Almere Haven; 2. Almere Stad; 3. Almere Buiten; 4. Almere Poort; 5. Almere Hout; 6. Almere Pampus

Makelaar Almere: Eerst vergelijken voordat je de woning te koop zet. 

Voordat je de verkoop gaat starten wil je uiteraard de beste makelaar voor jouw woning en jezelf. Waar ga je starten? Ondanks dat Almere relatief nog een vrij nieuwe stad is, telt het vele makelaars. De ene is populairder of groter dan de ander, maar past die wil wij jou? In de deze oververhitte huizenmarkt kan het veel schelen, om een juiste vergelijking te maken. Zo weet je zeker welke makelaar het best bij je aansluit.

De makelaars die wij voor jou selecteren sluiten aan bij de vele wensen die je hebt en zal je helpen om de verkoop zo goed mogelijk te begeleiden en het beste eindresultaat te realiseren. Mocht je een online makelaar of een lokale makelaar Almere zoeken, bij ons kun je de tool gebruiken om zo de twee beste verkoopmakelaars voor je te vinden in Almere, voordat je het weet is je huis verkocht!

Verbouwen of toch verkopen?

Is het huis te klein geworden vanwege eventuele gezinsuitbreiding of wil je moderner gaan wonen? Ieder jaar staan vele woningeigenaren voor dit dilemma. Mocht dit bij voorkomen kan het helpen om dit met een makelaar Almere  te bespreken, die kan je ten alle tijden een gratis waardebepaling geven, zo weet je gelijk wat je huis nu oplevert en wat het met de toekomstige waarde kan gaan doen.

Checklist huis verkopen!

Op het moment dat je wilt gaan verkopen, wil je natuurlijk het beste uit de verkoop halen. Voordat de makelaar op de koffie komt en een gratis waardebepaling gaat geven, staan hieronder een aantal punten die je vooraf kan doornemen.

 • Zorg ervoor dat noodzakelijke reparaties gedaan zijn.
 • Los kleine mankementen op.
 • De tuin ziet er onderhouden uit.
 • Doe een onderzoek naar wat eventueel de vraagprijs en wat de ondergrens kan zijn.
 • Vraag een definitief energielabel aan via HuisAssist
 • Zoek de meest recente WOZ-waarde op via WOZ-waarde Loket.
 • Zoek naar de bouwtekeningen of plattegronden van je huis

Op het moment dat de makelaar Almere bij jou thuis komt is het handig dat je weet waarop je moet letten wanneer je gaat vergelijken. Wanneer de makelaar bij jouw woning aankomt, moet je goed voorbereid zijn wat je wilt weten van de makelaar.

 • Vraag hoe de makelaar de woning in de markt wil gaan presenteren.
 • Op welke woningplatforms plaatsen zij de woning? Dit kan via vele (Funda, Huispedia, Pararius en Jaap)  Zo kom je erachter hoe groot het publiek is dat je huis te zien krijgt.
 • Nadat de makelaar je huis heeft geïnspecteerd zal er een schatting van de verkoopprijs genoemd worden. Is de onderbouwing voor deze prijs overtuigend voor jou?
 • Tot slot het allerbelangrijkste punt, heb je een goed gevoel bij de makelaar?

Huis kopen in Almere?

De ene bezichtiging na de ander, steeds maar weer te horen krijgen dat je bod te laag was of er is gewoon zo weinig woningaanbod dat er niks voor je tussen zit. Momenteel is de huizenmarkt erg oververhit veel plaatsen in Nederland is het erg lastig om een geschikte of betaalbare woning te vinden. Om het proces te versoepelen kan het helpen om een aankoopmakelaar in te schakelen, die is vaak bekend en heeft veel ervaring om op de lokale huizenmarkt. Wanneer je verschillende aankoopmakelaars in Almere met elkaar wil gaan vergelijken zijn de volgende stappen erg handig:

 • Hoe goed kent de aankoopmakelaar de  stadsdelen en buurten? 
 • Hoe ziet de begeleiding eruit gedurende het aankoopproces? Gaat de aankoopmakelaar altijd met je mee naar bezichtigingen of pas de tweede keer? 
 • De tarieven zijn erg verschillend, doe daarom altijd een vergelijking via Juiste Makelaar om zo de beste makelaar Almere voor jou te vinden. 
 • De Prijzen kunnen erg uiteen lopen, dus doe goed onderzoek.
 • Maken ze een zoekprofiel voor je aan? Zo krijg je soms het woningaanbod wel een paar dagen eerder.

Wil je meer weten over aankoopmakelaars vergelijken? Lees dan hier verder in een uitgebreider overzicht.

 

Op zoek naar een aankoopmakelaar?

Op korte termijn een aankoopmakelaar nodig, die je kan helpen de oververhitte woningmarkt? Er veel aankoopmakelaars die je kunnen helpen, maar hoe weet je of de makelaar Almere bij jou past en dat je niet te veel betaald voor zowel de woning als de makelaar?

Met onze tool kun je uw voorkeuren invoeren om vervolgens in contact te komen met de best aankoopmakelaar die bij je past. Op basis van jouw voorkeuren en de gewenste buurt of wijk in Amsterdam zorgen voor een vergelijking op maat. Tot slot maken de twee geselecteerde aankoopmakelaars kennis, waardoor je de uiteindelijke keuze zelf maakt.

Heb je al een aankoopmakelaar en wil je verder geholpen worden in aankoopproces ga naar HuisAssist zij helpen je graag verder in het aankoopproces van A tot Z.

Wat kost een makelaar Almere?

Bij verkoop van de woning zijn de kosten per makelaars erg verschillend. Zo werkt de ene makelaar met fixed fee en de ander met een percentage. Uiteindelijk is zijn er nog veel meer punten waarop je met letten wanneer een makelaar je woning gaat verkopen. Hieronder staan een aantal punten waarmee je kosten van een makelaar kan vergelijken.

 • Welke tarief rekent de makelaar en is het no cure no pay?
 • Wat krijg je voor deze prijs? Controleer of er bijkomende kosten zijn zoals bij een Open-Huis, grondonderzoek, brochures, foto’s, filmpje, advertentiekosten of een
 • Het kan verschillen per makelaar wat je moet betalen. Alleen sommige makelaar rekenen ook opstartkosten. Dit kan zijn voor foto’s te maken of om de woning online te plaatsen.
 • Is het bedrag exclusief of inclusief btw? Dit kan veel uitmaken met de de uiteindelijke nota.
 • Zijn er eventuele kosten wanneer jij de opdracht intrekt? Soms kunnen dit honderden euro’s zijn.

 

Bij de aankoop van een woning reken aankoopmakelaars allemaal andere prijzen. Dit kan van fixed fee tot courtage op basis van de aankoopprijs. Tijdens de zoektocht naar een aankoopmakelaar kan je natuurlijk kiezen voor een full-service makelaar of je kan ook deeldiensten afnemen, bij de deeldiensten kan je bijvoorbeeld zelf bezichtigingen doen en dat scheelt weer in de portemonnee. Omdat Almere erg populaire markt is met vele huizenzoekers. wil je natuurlijk wel goede begeleiding met een passende prijs. Hier een aantal punten waar je op kunt letten om de beste deal te sluiten:

 • Vergelijk je dezelfde taken van de diverse aankoopmakelaars met elkaar?
 • Hoeveel aankoopervaring heeft de makelaar in de buurt waar jij een woning zoekt in Almere?
 • Kun je een bonus onderhandelen bij bijvoorbeeld een lagere koopsom dan de vraagprijs?
 • Let op dat je alle prijzen inclusief btw vergelijkt, dit is ook het bedrag wat je daadwerkelijk moet betalen.
 • Hoe hoog zijn de opstartkosten van de aankoopmakelaars? No cure no pay

Wil je nu gelijk makelaars vergelijken in Almere? Doe nu de vergelijking en kom in contact met Juiste Makelaar

How does it work?

Start eerst met de check via de rode button

Select your preferences

Click on the red button and select your preferences.

2 makelaars

Personal intake and selection

We select the number of agents that fit your needs.

De makelaars nemen contact op

Agents get in touch

The selected real estate agents will contact you without any obligation.

Kies voor jou de beste makelaar in Amsterdam

You choose the right agent

Finally, you choose the agent that suits you best!

What our customers say

Icons/thumb Created with Sketch.
9.6 rating
based on 20 customers
Icons/login Created with Sketch.
Sonja, Amsterdam

27 August 2021

4/5 Goed

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star_empty Created with Sketch.

Good!

Satisfied

Icons/login Created with Sketch.
Diederik, Den-Haag

15 April 2021

10/10 Excellent

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Fast and adequate service

Through Juiste Makelaar, I came into contact with an agent who knows the area and was quickly able to provide good service.

Icons/login Created with Sketch.
Pieter, Amsterdam

10 February 2021

10/10 Excellent

Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch. Icons/star Created with Sketch.

Perfect match! Had two options and one has successfully helped us. Good service!

FAQ's

See below our FAQs about the services of Juiste Makelaar.

+

What does Juiste Makelaar do?

We are a real estate agent comparison service active throughout the Netherlands. Based on your preferences and our unique real estate agent database, we match you with the best agent for your situation. Before we get you in touch with the selected agents, we will contact you to complete the matching. So there are no surprises. After that, you will receive the selected estate agents by e-mail and they contact you themselves. Then you choose the best real estate agent for your situation.

+

How do you compare real estate agent within the Netherlands?

In your request we ask specifically for a number of preferences which we combine with our unique real estate agent database. After you have filled in these details, we will always contact you personally so that we can complete the entire comparison.

+

Is my request on the website of Juiste Makelaar for free?

Yes, of course it is! This application is completely free of charge for you. We are more than happy to put you in contact with the selected real estate agents for free and without any obligation. Once you have finally agreed with an real estate agent to work together, we ask a small fee from the estate agent.

+

What happens when I have completed the comparison?

Immediately after completing your requests, you will receive a confirmation. Unfortunately, this one is in Dutch, but no worries we will continue helping in English! After that we will contact you by phone, unless you prefer to be contacted in another way. If everything is to your satisfaction, the selected real estate agents will then contact you. Finally, you decide with which estate agent you have the best connection and with whom you would like to work.

+

Why is comparing of real estate agents necessary?
There are more than 9.000 active real estate agents in the Netherlands. This makes it difficult to determine which estate agent is best suited to your situation. Which real estate agent uses a good buying or selling strategy and what costs do the various agents charge? Have you become curious? Start comparing right away!

+

Can I compare real estate agents anywhere in the Netherlands?

Yes, we can help you finding a suitable real estate agent throughout the Netherlands. This is partly due to our the large number of partners, so we can help you as best we can anywhere in the Netherlands.

+

What are normal brokerage fees for a real estate agent when selling a house?

The average sales commission for an real estate agent in the Netherlands lies between 1 and 1.5 percent. However, this depends on what you agree with the real estate agent in question. You can think of a bonus agreement or a different set of tasks.

If you would like to know more, carry on reading on the next page hier verder

+

What are normal brokerage fees of a buying real estate agent?

In many cases, a purchase agent charges a lower brokerage fee than a selling agent. The average fee in the Netherlands for a buying real estate agent is between 0,5 and 1,0 percent. Also with a buying agent, the commission depends on the purchase price, the activities and the place where you want to buy a house in the Netherlands. Is the place or neighbourhood very popular? Then the estate agent can charge higher costs.

Meer weten over kosten van een aankoopmakelaar? Lees hier verder

+

Can I also get a price list from different real estate agents?

No, because all real estate agents in the Netherlands have different working methods, it is not yet possible to send a standard list. This is partly due to various aspects, such as that you can agree performance bonuses with estate agents, as a result of which the standard commission is lower, or that you carry out a number of tasks yourself. Other reasons for not being able to give a standard price list are: the sales rankings of estate agents, the location of your home, the quality of the estate agent and extra services that estate agents offer.

Compare now
EN