Ontdek de woningen te koop in de provincie Utrecht

Bekijk het aanbod per wijk in Utrecht. Liever hulp van een aankoopmakelaar? Vergelijk direct!

Huizen te koop in Utrecht

Vind hier een overzicht van het actuele aanbod van de woningen die op dit moment online staan in de hele provincie Utrecht. Juiste Makelaar heeft de woningstatistieken verzamelt op basis van alle woningen per wijk. Vul de wijk in waar jij graag meer over wilt weten en bekijk de woningstatistieken.

Woningstatistieken in Utrecht

De statistieken die je in de kaart kunt bekijken, zijn de belangrijkste woningstatistieken die mensen gebruiken voordat een woning aangekocht zal worden. Gebruik de zoekbalk om je gemeente of wijk in te vullen. Op deze manier klik je de wijk aan waar je interesse hebt en bekijk de woningstatistieken van de wijk ergens in de provincie Utrecht. Hieronder wat welke woningstatistiek verteld en wat je eraan hebt:

  • Oppervlakte: Hoe groot is een huis gemiddeld? Na het budget is het natuurlijk een belangrijk aspect van waar je op zoek bent. In verschillende wijken is de bouwstijl van de woningen redelijk gelijk. Dit zorgt ervoor dat de oppervlakten van een gemiddelde wijk representatief zijn voor de wijk.
  • Vraagprijs: Een gemiddelde vraagprijs in de wijk geeft aan wat de gemiddelde prijsklasse is in een wijk. Dit betekent niet dat iedere woning voor deze prijs in de verkoop staat in de provincie Utrecht, maar het totaal aantal woningen op deze gemiddeld vraagprijs uitkomen. Deze gemiddelde prijs helpt met het inschatten van de type woningen welke in de buurt staan en de bijbehorende prijsklasse.
  • Prijs per vierkante meter: De prijs per vierkante meter zegt over het algemeen veel over de populariteit van de buurt of wijk. Zelfs steden zijn te vergelijken met elkaar op basis van de vierkante meter prijs. Dit in combinatie met de grootte van een woning hebben te maken met
  • Aantal slaapkamers: Op zoek naar een gezinswoning, omdat je drie kinderen hebt? Dan kan je direct beter zoeken in de verschillende wijken wat het gemiddeld aantal slaapkamers is van woning die op dit moment in Utrecht te koop staan. Hierdoor zorg je ervoor dat je in de geschikte wijk aan het zoeken bent.
  • Gemiddeld bouwjaar: Iedere wijk is in een bepaalde periode gebouwd. Dit zegt iets over de bouwstijl en het energielabel van het huis wat je koopt. Koop je een jaren 90 woning? Dan heeft het een beter energielabel dan een jaren 30 woning.

> Op zoek naar de informatie over een andere provincie? Gan dan hier verder en kies de provincie die je zoekt.

Hoe werkt het?

Voorkeuren

Selecteer jouw voorkeuren

Klik op de rode knop en selecteer jouw voorkeuren.

Selectie van makelaars

Selectie van beste makelaars

Selecteren de meest geschikte makelaars bij jouw voorkeuren.

Makelaars nemen contact op

Makelaars nemen contact op

De geselecteerde makelaars nemen vrijblijvend contact met je op.

contract

Jij kiest de makelaar

Tot slot kies jij de makelaar die bij jou past!

Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de dienstverlening van Juiste Makelaar.

Wat doet Juiste Makelaar?

+

Wij zijn een makelaar vergelijkingsdienst die actief is in heel Nederland. Op basis van jouw voorkeuren en onze unieke makelaarsdatabase matchen wij jou aan de beste makelaar voor jouw situatie. Voordat we je in contact brengen nemen wij contact met je op om de matching compleet te maken. Zo sta je niet voor verrassingen. Vervolgens ontvang je de geselecteerde makelaars per mail en nemen zij zelf contact me je op. Daarna kies jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Hoe vergelijken jullie makelaars?

+

In de aanvraag vragen wij een aantal voorkeuren dit combineren wij met de beschikbare makelaarsdata. Nadat je deze gegevens hebt ingevuld nemen we altijd persoonlijk contact op zodat we de gehele vergelijking compleet kunnen maken.

Waarom is het vergelijken van makelaars nodig?

+

In Nederland zijn meer dan 9.000 actieve makelaars. Op deze manier is het moeilijk om te bepalen welke makelaar het beste past bij jouw situatie. Welke makelaar hanteert een goede aan- of verkoopstrategie en welke kosten rekenen de verschillende makelaars. Nieuwsgierig geworden? Doe direct de vergelijking!

Kan ik overal in Nederland makelaars vergelijken?

+

Ja! Wij kunnen je in heel Nederland helpen aan een geschikte makelaar. Dit komt mede door onze vele partners, waardoor wij overal in Nederland je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat is een normale courtage van een makelaar?

+

De gemiddelde verkoopcourtage van een makelaar in Nederland ligt tussen de 1 en 1,25 procent. Echter hangt dit natuurlijk af van wat je afspreekt met de desbetreffende makelaar. Je kunt hierbij denken aan een bonusafspraak of een ander takenpakket.

> Lees hier meer over verkoopmakelaars

Wat kost een aankoopmakelaar?

+

De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland bij een aankoopmakelaar ligt tussen de 0,5 en 1,0 procent van het aankoopbedrag. Bij de aankoopmakelaar hangt de courtage af van de aankoopsom, de werkzaamheden en de woonplaats waar je een woning wilt kopen. Is de plaats of buurt erg populair? Dan kan de makelaar hogere kosten in rekening brengen.

> Lees hier meer over aankoopmakelaars

Wat gebeurt er als ik de vergelijking heb afgerond?

+

Direct na het invullen van je voorkeuren, ontvang je een bevestiging. Daarna nemen we telefonisch contact op, tenzij je liever op een andere manier contact wilt hebben. Wanneer alles naar wens is zullen daarna de twee geselecteerde makelaars contact opnemen. Tot slot maak je zelf de keuze met welke makelaar je de beste klik hebt en met wie je wilt samenwerken.

Kan ik ook een prijslijst van makelaars krijgen?

+

Nee, omdat alle makelaars in Nederland een andere werkwijze hebben is het nog niet mogelijk om een standaard prijslijst te sturen. Dit komt mede door verschillende aspecten, zoals dat je met makelaars prestatiebonussen kunt afspreken waardoor het standaardcourtage lager is, of dat je zelf een aantal taken zelf uitvoert. Andere redenen om geen standaardprijslijst te kunnen geven zijn: de verkoopranges van makelaarsverschillen, de locatie van je woning, kwaliteit van de makelaar en extra services die makelaars aanbieden.

Is deze aanvraag via Juiste Makelaar gratis?

+

Jazeker! Deze aanvraag is voor jou helemaal gratis. We brengen je graag gratis en vrijblijvend in contact met de geselecteerde makelaars. Op het moment dat je uiteindelijk succesvol bent geholpen met het kopen of verkopen van je woning, dan vragen wij een kleine vergoeding aan de makelaar, wat inhoud dat er voor jou geen kosten aan zijn verbonden.